Koolhydraten

De meeste mensen weten wel dat koolhydraten geen positieve werkingen hebben op het afvaltraject, maar wat zijn koolhydraten nou eigenlijk precies? Een andere benaming voor ‘koolhydraten’ is ook wel ‘suikers’ of ‘sachariden’. De term ‘suikers’ maakt natuurlijk al een hoop duidelijk, dit zijn namelijk de gevreesde vetmakers. Vrijwel iedereen weet wel dat het menselijk lichaam een groot aantal suikers nodig heeft om goed te kunnen functioneren, echter is het ook belangrijk om geen overschot te krijgen aan koolhydraten. Het oplopen van een overschot aan koolhydraten is heel makkelijk, het zit namelijk in enorm veel producten. Het koolhydraatarm dieet zorgt ervoor dat uw lichaam eerst uw huidige voorraad koolhydraten gebruikt, alvorens deze nieuwe koolhydraten op gaat nemen. In de periode dat u dit dieet volgt, krijgt u dus maar een beperkt aantal extra suikers binnen. Dit is absoluut niet schadelijk voor uw lichaam, want elk menselijk lichaam heeft een enorme (overbodige) voorraad aan koolhydraten en dit resultaat juist in overgewicht en vetophopingen.

Begin direct met afvallen

Te weinig koolhydraten

Veel mensen denken dat ze bij het volgen van het koolhydraatarm dieet beter helemaal kunnen stoppen met het eten van producten die koolhydraten bevatten. Het is vrijwel onmogelijk om alleen producten te eten die geen koolhydraten hebben, bijna elk product bevat namelijk een kleine hoeveelheid koolhydraten. Daarnaast is het ook niet goed om de hoeveelheid koolhydraten dermate te beperken, dat u hier bijna niets meer van binnenkrijgt. Koolhydraten zijn stoffen waaruit uw lichaam vrijwel alle energie haalt, een tekort hieraan kan daarom voor vermoeidheid zorgen. Over het algemeen is het niet moeilijk om een dieet met weinig koolhydraten te volgen, u mag namelijk nog steeds enorm veel producten eten.

Koolhydraten en diabetes

Er zijn ook veel mensen die wegens een ziekte (zoals diabetes) enorm goed moeten letten op de hoeveelheid koolhydraten die ze binnenkrijgen. Een producent is altijd verplicht om op het product te vermelden hoeveel koolhydraten erin zitten. Als u het koolhydraten dieet wilt gaan volgen, dan moet u hier natuurlijk ook op gaan letten.