Koolhydraatarm

Als u een fanatieke afvaller bent, dan weet u vast en zeker precies wat voor betekenis het woord ‘koolhydraatarm’ heeft. Voor de mensen die niet zo actief zijn in de wereld van het afvallen is het misschien nog wat duidelijk, daarom gaan we nog even wat dieper in op deze termijn. ‘koolhydraatarm’ betekend letterlijk ‘producenten met een geringe hoeveelheid koolhydraten’. Een andere benaming voor koolhydraten is ook wel ‘suikers’. Zoals u wellicht wel weet, zit in vrijwel elk product een kleine hoeveelheid suiker. Het doel van het koolhydraatarme dieet is om een voedselschema samen te stellen waarbij u zo weinig mogelijke suikers (koolhydraten) binnenkrijgt. Voornamelijk suikers zorgen er namelijk voor dat u aankomt, daarom moet u deze zo veel mogelijk proberen te vermijden. Het is natuurlijk niet goed om helemaal geen suikers meer binnen te krijgen, het is daarom belangrijk om een goede middenweg te vinden.

Begin direct met afvallen

Welke producten zijn koolhydraatarm?

Op veel producten in de supermarkt ziet u de term ‘koolhydraatarm’ staan. Vooral mensen die het koolhydraatarme dieet volgen zullen eerder voor zulke producten kiezen. Natuurlijk kunt u op deze website ook een grote hoeveelheid koolhydraatarme producten vinden, zo kunt u een heerlijk gezond recept klaarmaken dat volledig voldoet aan alle eisen van het dieet. Een koolhydraatarm product hoeft niet meteen ook gigantisch gezond te zijn, zo kunnen er bijvoorbeeld ook andere stoffen in het product zitten (zoals vetten) die er juist voor zorgen dat u aankomt.

Koolhydraatarm eten

Het is daarom altijd belangrijk om bij het samenstellen van een goed gerecht op verschillende factoren te letten. Op een gegeven moment gaat het selecteren van gezonde producten bijna automatisch, dit leert u allemaal in het koolhydraatarme dieet. Het dieet is voor iedereen gemakkelijk vol te houden, juist omdat mensen enorm veel vrijheid hebben wat betreft de samenstelling van een gerecht. Hebt u zelf geen inspiratie voor een koolhydraatarm gerecht? Bekijk dan de koolhydraatarme recepten eens!

Voorlichting krijgen

In de basisverzekering is 3 uur dieet voorlichting opgenomen. Hiervoor komt u in aanmerking als er een medisch doel ten grondslag ligt. Dit geldt ook voor dieetpreparaten, toegang is te verkrijgen door de behandeld arts en na toestemming van de zorgverzekeraar.